Mikulášská nadílka - 9. 12. 2007

Přidáno: 15. prosince 2007

I letos přišel s nadílkou do naší vesničky Mikuláš. Sice si dal tentokrát na čas, protože dorazil až v neděli 9.12. Do klubovny sportovního areálu, kde na nadílku čekalo 28 dětí, ho opět doprovázel bělostný anděl, ošklivý čert s pytlem a dva skotačiví čertíci.

Protože i letos přišlo hodně dětí, byly i se svým doprovodem rozděleny do dvou skupin. Jedna se usadila v klubovně a druhá v pěkně vyzdobené tělocvičně. Zatímco Mikuláš naděloval jedné skupině dětí, druhá skupina si zazpívala vánoční koledy za doprovodu paní učitelky Rüklové, která hrála na klávesové varhany. Pak přispěchal Mikuláš obdarovat také druhou skupinu dětí.

Mikuláš zná všechny hříchy i dobré skutky našich dětí, protože si je pečlivě zapisuje do Knihy hříchů. Za pomoci anděla mohl pochválit ty hodné dětičky nebo za pomoci čerta také pohrozit těm zlobivým. Čert si dokonce několik dětí již strčil do pytle, ale na přímluvu Mikuláše a anděla a za slib polepšení si to nakonec rozmyslel. Všechny děti přednesly básničku, některé dokonce zazpívaly, ale sem tam strachy i slzička ukápla, hlavně těm nejmenším. A tak si každý po větší či menší zásluze odnesl balíček plný sladkostí a ovoce. Mikuláš se rozloučil s tím, že se přijde na všechny za rok podívat zase.

Na závěr večera pak na děti čekalo ještě překvapení, a to ohňostroj. Obloha nad Spojilem se na několik minut rozzářila pestrobarevnými paprsky, které se za tonů příjemné hudby zvolna snášely na zem.