Čarodějnická zábava - 30. 4. 2008

Přidáno: 6. května 2008

I letos jsme dodrželi zavedenou tradici a poslední den v měsíci dubnu uspořádala obec Spojil a SDH "Pálení čarodějnic". V něčem se však tato letošní akce lišila, a to že velký oheň hasiči zapálili již o týden dříve, protože z minulých let měli špatnou zkušenost s tím, že tak veliký oheň je nebezpečný pro neustále pobíhající děti a uhlídat je a současně střežit oheň, to je pro několik lidí vskutku náročné.

Letošní "Čarodějnice" byly proto o něco komornější než v minulých letech. Sešlo se asi kolem sta lidí, ale zato převážně místní občané. Kromě toho se to po areálu hemžilo mnoha dětmi, především těmi našimi nejmenšími. Snad kolem 35 jsme jich v tom reji napočítali. Několik jich bylo řádně vystrojeno za čarodějnice, a tak byly, jak se stalo zvykem, oceněny figurkami čarodějnic ty "nejkrásnější", a všichni ostatní pak dostali perníkovou podobu čarodějnice.

Příjemné jarní počasí umožnilo, že většina návštěvníků obsadila připravené stoly s lavičkami venku. Děti si hned na začátku opekly buřtíky na ohýnku. Větší návštěvníci se pak mohli občerstvit kouskem výborné grilované kýty nebo nějakou pochoutkou z udírny. Pivo, víno nebo něco ostřejšího, příjemná hudba DJ Vejfuk, to vše přispělo k tomu, že jsme všichni vespolek strávili pěkný večer.