Vánoční floristika - 29. 11. 2008

Přidáno: 5. prosince 2008

Již během října se začalo v obchodech objevovat vánoční zboží a 22. listopadu napadl první sníh, a to byla neklamná známka toho, že se Vánoce blíží. I přesto, že obchody nabízejí nepřeberné množství vánoční výzdoby a mnoha dekorací, nic nevyváží příjemný pocit, když si takovou ozdůbku vyrobíte sami. A tak mnoho žen, dívek, dokonce i chlapců z naší obce využilo nabídky komise pro občanské záležitosti a přišlo v sobotu dne 29. 11. 2008 dopoledne do klubovny sportovního areálu, aby si nějakou pěknou dekoraci vyrobili. Termín této akce byl přesně načasován, neboť již neděle 30. 11. 2008 je letos první adventní nedělí.

Jako tradičně vánoční kurz floristiky vedla paní Folbrechtová. Nabídka matriálu byla letos skutečně bohatá: kromě korpusů na věnečky, několika druhů zeleně, nepřeberného množství mašliček, kuliček, hvězdiček, šištiček, sušených jablíček, pomerančových plátků, žaludů, oříšků a dalších přírodních ozdůbek také umělé kytičky, zvonečky, keramické a dřevěné postavičky.

Protože hodně účastníků zde nebylo poprvé, práce šla všem hbitě od ruky, jen tu a tam přispěla dobrá rada, co tu nebo tam umístit na větvičku a zda se to či ono hodí zrovna na tenhle věneček. Noví účastníci si pak nechali poradit od lektorky nebo nabrali inspiraci od těch zkušenějších.

Pod rukama zhruba 25 "výtvarníků" se objevilo množství adventních věnců se svíčkami na stůl nebo na zavěšení na dveře, ozdobných misek na štědrovečerní stůl a květináčů či kytic. Na konci kurzu paní lektorka nešetřila slovy chvály, jaká nádhera letos vyzdobí naše domácnosti, a tak každého zaplavil pocit hrdosti nad vlastní dovedností.