Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 13. 12. 2009

Přidáno: 20. prosince 2009

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Letos již počtvrté náš Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil uspořádal před vánočními svátky vánoční turnaj ve stolním tenisu.

V neděli 13. 12. 2009 se tedy od 9,00 hodin ráno sešli k prezenci všichni přihlášení účastníci ve sportovním areálu obce Spojil. V mužské kategorii to bylo celkem to 10 osob, do ženské a dětské kategorie se letos bohužel nepřihlásil nikdo. Herní systém byl podobný jako v předchozích ročnících - byly rozlosovány dvě skupiny v nichž hrál každý s každým a ve finálových zápasech se pak utkali dva hráči s nejvyšším počtem vítězství z obou skupin. Zápasy byly hrány na 2 vítězné sety a pro všechny kategorie platilo, že každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích.

Poté co se všichni účastníci cvičně rozehráli, byly v 9,30 zahájeny turnajové zápasy. Pravidelně se střídala utkání obou skupin a vládla zda příjemná sportovní atmosféra, doprovázená reprodukovanou hudbou zahraničních i českých intepretů. Poslední zápas z finálového kola ukončil kolem 13,00 celý turnaj. Pan Zahálka letos po loňském stříbru opět vybojoval první místo, stejně jako jako předloni. V pauze před vyhlášením výsledků si sportovci zahráli i několik zápasů ve čtyřhře, to už ale bylo jen mimo soutěž.

Ve 13,30 proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů na medailových místech. Všichni obdrželi od našeho sboru krásné trofeje (poháry zlaté barvy) včetně diplomů a vítěz prvního místa jako vždy ještě putovní pohár. Zajímavostí letošního ročníku bylo to, že medailová místa vybojovali pouze závodníci jménem Jan.

Pořadí vítězů:

  • 1. místo – Jan Zahálka
  • 2. místo – Jan Pavelka
  • 3. místo – Jan Volše

Všem účastníkům turnaje se 4. ročník turnaje moc líbil a pěkně si jej užili. Nezbývá než opět vyzvat všechny naše spojilské sportovce, aby stolní tenis pilně trénovali pro příští turnaje a to nejlépe přímo v našem sportovním areálu ve Spojile.