Memoriál MUDr. Petra Starého - turnaj v nohejbalu - 4. 6. 2011

Přidáno: 15. června 2011

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Historicky první nohejbalový turnaj se konal v loňském roce na soukromém hřišti pana Doležala u jeho domu čp. 84. Protože se setkal s velkým ohlasem, rozhodl se náš SDH ve spolupráci s obcí Spojil v jeho pořádání pokračovat i v dalších letech a založit tak novodobou tradici v naší obci. Letošní druhý ročník se uskutečnil pod záštitou starosty obce Spojil. S laskavým svolením paní Ester Staré byl pojmenován jako Memoriál MUDr. Petra Starého, na počest jejího manžela, našeho spojilského občana a výborného všestranného sportovce, který nás v loňském roce náhle a navždy opustil.

V sobotu 4. června 2011 úderem deváté hodiny ranní začalo sportovní klání osmi dvoučlenných družstev. Po celý den nás provázelo nádherné, slunečné počasí. Díky velkému teplu se museli hráči často osvěžovat chlazenými nápoji. Aby mohli nabrat sílu do dalších bojů, pochutnávali si na výborných steacích.

Šestnáct účastníků turnaje bylo rozlosováno do osmi dvoučlenných družstev. Každý zápas se hrál na 2 vítězné sety a finálový zápas na 3 vítězné sety. Zápasy mužstev probíhaly nejdříve každý s každým v rámci dvou skupin. Následně pokračovaly vyřazovací zápasy vítězů a poražených z protějších skupin a závěrem semifinále a hlavní finále. Po 16. hodině proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi krásné poháry a potištěná trička.

Na závěr bychom chtěli touto cestou poděkovat paní Ester Staré za to, že nám dala souhlas k pojmenování tohoto turnaje po jejím zesnulém manželovi. Náš velký dík patří manželům Doležalovým za propůjčení sportoviště a přípravu skvělého občerstvení, a dále všem organizátorům v čele s Janem Volše za kvalitní přípravu a zdárný průběh turnaje. Skvělé sportovní zážitky a spokojenost všech zúčastněných jsou odměnou pro organizátory akce, ale zároveň i velkým závazkem pro pořádání příštích ročníků. A jak vše nakonec dopadlo?

Výsledky turnaje:

  • 1. místo = Pavel Roztočil, Jakub Kremlička
  • 2. místo = Jan Volše, Boris Fukátko
  • 3. místo = Petr Dvořák, Jan Hambalík

Gratulujeme vítězům a přejeme všem krásné sportovní zážitky po celé léto.