Zásah v pravou chvíli - 25. 9. 2011

Přidáno: 2. října 2011

Autor: Miluše Telecká, místostarostka obce + Jan Křivka, starosta obce

Náročný, opravdu náročný byl ten náš spojilský, posvícenský víkend. V pátek zlatá svatba manželů Škodových, poté posvícenská zábava. V neděli odpoledne mše svatá, a když už se zdálo, že máme "vše za sebou" a můžeme si oddechnout, jako blesk z čistého nebe udeřila v nedělní podvečer naléhavá osobní žádost Policie České republiky, sdělená starostovi obce, o pomoc při pátrání po pohřešované osobě, která se pravděpodobně nachází na našem katastrálním území. Situace byla o to vážnější, že se jednalo o mladistvého chlapce, který byl v přímém ohrožení života.

To znamenalo jedno jediné, všeho nechat a neprodleně svolat místní hasiče a požádat o spolupráci občany, aby byli společně nápomocni složkám integrovaného záchranného systému. Rychlá pátrací akce, kdy se hrál boj o čas s blížící se tmou, přinesla zanedlouho kýžený výsledek. A tak jsme za necelou hodinu mohli informovat veřejnost o tom, že pátrání bylo úspěšné, pohřešovaný chlapec byl nalezen a je v péči lékařů Pardubické krajské nemocnice a.s.

Chtěli bychom touto cestou upřímně poděkovat všem spojilským hasičům a dobrovolníkům z řad našich občanů za jejich přístup a okamžité poskytnutí pomoci při pátrací akci.