IV. reprezentační ples obce Spojil a SDH Spojil - 27. 1. 2012

Přidáno: 10. února 2012

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Tak nám znovu nastal ten dlouho očekávaný den, kdy spojilští dobrovolní hasiči spolu s obcí Spojil uspořádali reprezentační ples. Letošní již čtvrtý ročník se konal v pátek 27. ledna 2012 a to opět v sále našeho oblíbeného kulturního zařízení v Chotči, které nám pro tento účel výborně vyhovuje. Jak bývá zvykem, tak i letos byla doprava na ples zajištěna ze Spojila autobusem ve dvou časových intervalech a pro mimořádné požadavky na dovoz i odvoz byla panem Záleským navíc zajištěna doprava obecním hasičským vozidlem. K velké spokojenosti pořadatelů se plesu zúčastnilo celkem 108 lidí.

Při vstupu do sálu přivítal tradičně starosta obce Spojil s kolegou ze zastupitelstva každého hosta osobně a všechny dámy obdržely milou květinovou pozornost. Hned po příchodu si mohl každý zakoupit od hasičů losy do tomboly. Zájem byl jako vždy velký, protože nabídka všech 35 vystavených cen tomboly byla velmi lákavá.

Ples zahájil starosta obce Spojil pan Jan Křivka, který všechny hosty přivítal a vzpomenul památku pan Vladimíra Pražana, bývalého starosty Chotče a také velkého příznivce Spojila, jenž zesnul v březnu loňského roku. Dále promluvil starosta obce Choteč pan Martin Chvojka a přivítal všechny přítomné v Chotči. Poté přivítal hosty starosta hasičů Ing. Jan Meloun, popřál všem pěknou zábavu a pozval je k nákupu losů do tomboly o přestávkách v průběhu plesu.

V letošním roce jsme se rozhodli, že náš ples se obejde i bez předtančení profesionálních souborů a podobných vystoupení a vsadili jsme na výbornou kapelu, která svou produkcí zajistí, že se všichni hosté pobaví především tancováním a poslechem skvělé hudby. Skupina JAMES BAND z Hradce Králové toto očekávání nejen naplnila, ale v mnohém i předčila. Nejen že tato větší kapela měla ve svém arzenálu kromě jiného i nástroje jako pozoun, trumpetu a saxofon, jež daly mnoha písním daleko více vyznít (především sóla na tyto dechové nástroje), ale hlavně výborným a pestrým repertoárem a především maximálním nasazením dokázali hudebníci skvěle rozproudit zábavu. Zněla jak hudba klasická v rytmu polky či valčíku, tak i pomalejší pro odpočinek u ploužáků, ale nejvíce asi populární a občas také i rockovější. Všichni vesele křepčili u písní jak českých tak i zahraničních, protože tento band měl svůj "playlist" nebývale široký. Parket se tak rozzářil pestrými a nápaditými róbami dam promísenými s tmavými obleky pánů a po značnou část plesu zůstal sál tanečníky zaplněný.

Muzikanti dokonce neváhali vydat se mezi tancující i s pozounem na parket a vyburcovat tak přítomné k ještě většímu tanečnímu úsilí. Aby mohli načerpat nových sil a doplnit energii, tak si mohli všichni vybrat z nabídky několika výborných jídel z kuchyně místní chotečské restaurace, a to za velmi příjemné ceny.

Zábava proudila tak skvěle, až málokdo čekal, že se již přiblížil čas napětí, a to losování hasičské tomboly. Jak to tak bývá, na někoho se štěstí usmálo, mnohdy i vícekrát, a někdo si musí počkat opět na příští ples. Ceny byly většinou velmi praktické, ale našlo se i pár těch humornějších, především pak moderování pana Křivky naši tombolu ještě více obveselilo. Hlavní cenou byla letos multifunkční tiskárna a k ní jako bonus třílitrová lahev červeného vína. Po vylosování tomboly se zábava opět rozproudila v tanečním rytmu, vzhledem k půlnoci ještě o to veselejší, neboť mnozí neváhali navštívit během plesu ledový bar s milou obsluhou, kde mohli pozvednout sklenku něčeho ostřejšího a popovídat si s přáteli a též se s novými přáteli seznámit.

Nečekaným a velmi milým překvapením pro všechny Spojiláky pak bylo, když se ke zpěvačce a celému JAMES BANDU přidala i naše občanka Spojila paní Milena Dobrovolná, která tak měla možnost během několika písní předvést svým sousedům, jaká je skvělá zpěvačka.

Specialitou letošního plesu bylo, když kapela zahrála skladbu speciálně pouze pro dámy, které si při ní vesele skupinově zatančily a následně taktéž pro pány, aby nezůstali ošizeni, a ti si s vervou skupinově zatančili (v rytmu Jarošovského pivovaru).

Ale vše krásné jednou končí, a tak nakonec krátce po druhé hodině noční nastoupili plesoví hosté do autobusu a plni dojmů se nechali odvézt domů.

S radostí můžeme konstatovat, že ples se nám letos skutečně velmi vydařil, všichni se skvěle pobavili a užili si nejen mnoho tance a zpěvu, ale i družného hovoru se sousedy či známými, a také spoustu legrace. Je také třeba poděkovat všem sponzorům, kteří finančně podpořili naši tombolu. Všichni se již nyní těšíme na další ples.