Čarodějnice - 30. 4. 2012

Přidáno: 10. května 2012

Letošní poslední dubnový den bylo nádherné slunečné počasí na rozdíl od loňského, kdy se na nás černá mračna dívala ze všech stran. Snad proto, že sluníčko tak pálilo, zůstaly čarodějnice v temných koutech svých úkrytů a k nám do Spojila se odvážilo jen několik těch nejstatečnějších. Přilákaly je sem asi dobroty, které se nabízely na čarodějnickém jarmarku, jenž se konal u nás na hřišti ve sportovním areálu. Hned na úvodu tohoto odpoledne čekala všechny zajímavá zábava. Každý malý příchozí návštěvník, kterých se mimochodem sešlo zhruba na třicet, si mohl podle předlohy namalovat vlastní čarodějnický úbor. Tedy na bílé tričko nějakou tu ježibabu, netopýra nebo jinou postavičku či obrázek dle vlastní fantazie.

Malé čarodějnice, ale i další spojilské děti si nenechaly ujít příležitost, aby si po těžce vybojovaných soutěžích vyměnily své žetonky za pamlsky nebo drobnosti, které nabízel pult krámku na jarmarku. Obzvláště čarodějnice si tentokrát užily, protože rejdění s koštětem nebo házení polenem do "ohně" (vyznačený kruh) bylo jejich denní rutinou.

Jak se stalo každoroční tradicí, zástupci našich hasičů pak odměnili ty nejkrásnější čarodějnice figurkou čarodějnice, ale vlastně letos se na prvních dvou stupních umístili dva malí čarodějové a pak teprve následoval zástup dalších nastrojených v čarodějnických úborech. Ani ostatní děti nepřišly zkrátka a každý dostal perníkovou čarodějnici a bonbóny. A pak už následoval očekávaný poslední bod letošního čarodějnického sletu, a to opékání špekáčků. Konečně se také navečer ochladilo a nikomu se domů nechtělo, a tak se hříště až do večerních hodin hemžilo naší drobotinou.

Za toto krásné odpoledne patří dík výboru pro občanské záležitosti a stejný dík náleží zástupcům našeho SDH, kteří věnovali a předali ceny pro naše "Miss čarodějnice 2012".

Pro ostatní spojilské obyvatele byl připraven pěkný večer s hudební skupinou Medvědi, která už u nás skoro zdomácněla, a dobrotami z kuchyně našich klubovníčků. Tóny hudby a veselí znělo na hřišti a v klubovně sportovního areálu až do pozdních nočních hodin.