Memoriál MUDr. Petra Starého - turnaj v nohejbalu - 19. 5. 2012

Přidáno: 30. května 2012

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Již druhý ročník turnaje v nohejbalu uspořádal v sobotu 19. května náš Sbor dobrovolných hasičů jako Memoriál MUDr. Petra Starého na památku našeho spojilského občana a výborného všestranného sportovce. Také v letošním roce se konal pod záštitou starosty obce Spojil a opět na hřišti pana Doležala u jeho domu č.p. 84.

Turnaj začal tradičně v 9,00 hod. ráno. Celková účast byla 16 osob – tj. 8 mužstev po 2 hráčích. Obsazení mužstev bylo jako obvykle vylosováno, lístky s čísly letos tahali účastníci z dřevěného "losovacího džberu". Všechny zápasy včetně těch finálových se hrály na 2 vítězné sety. Zápasy mužstev probíhaly nejdříve každý s každým v rámci dvou skupin (skupina A, skupina B). Následně proběhly zápasy vítězů skupin s druhými v opačné skupině, z jejichž výsledku vyplynuly finálové zápasy o medailové pozice.

Po celý den bylo nádherné počasí, svítilo slunce a bylo velmi teplo, v odpoledních hodinách dokonce spíše úmorné vedro. Hráči se proto museli často osvěžovat chlazenými nápoji a pochutnali si také na výborném grilovaném steaku od skvělého kuchaře Martina Čápa. Po mnoha náročných zápasech, kdy jsme zažívali okamžiky jak dramatické, tak i humorné, tedy nakonec proběhlo v 16,00 hod slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi krásné zlaté poháry a potištěná trička s nápisem pro vzpomínku na tento turnaj. Nedílnou součástí vyhlášení vítězů byl i přípitek všech přítomných z několika pohárů šampaňským, které dostal od starosty hasičů ředitel závodu Jan Volše a hned se o ně se všemi podělil. Velmi nás potěšilo, že se dostavili také děti doktora Petra Starého, které přišly shlédnout některé zápasy a povzbudit účastníky turnaje.

Závěrem bychom touto cestou rádi poděkovali manželům Doležalovým za propůjčení sportoviště, poskytnutí zázemí pro sportovce a navození skvělé atmosféry v příjemném domáckém prostředí, a dále patří dík všem organizátorům v čele s Janem Volše za kvalitní přípravu a zdárný průběh turnaje.

A jak vše nakonec dopadlo?

  • 1. místo = Petr Kremlička, Karel Ševeček
  • 2. místo = Jan Hambalík, Jakub Kremlička
  • 3. místo = Ladislav Čáp, Josef Doležal

Gratulujeme vítězům, přejeme všem krásné sportovní zážitky po celé léto a těšíme se na další ročníky našeho turnaje.