Rockový koncert skupiny Spektrum - 26. 5. 2012

Přidáno: 2. června 2012

Protože rockový koncert, který se konal v říjnu loňského roku, byl velmi úspěšný, rozhodli se spojilští příznivci rocku uspořádat další vystoupení skupiny Spektrum z Hradce Králové, tentokrát pod záštitou SDH obce Spojil.

větší obrázek

V sobotu 26. května se kolem osmé hodiny večerní po náročném dni plném víkendových aktivit či po návratu z výletu na výstavu do Prahy sešlo více než 90 spojilských fanoušků a pozvaných hostů tohoto hudebního žánru. Tento den tak zakončili v proudu svižného tance za doprovodu naší oblíbené skupiny. Jejich název Spektrum má španělsky psaný podtitul "Tres Hombres", protože tito matadoři českého rocku jsou právě tři. Tento koncert ve Spojile byl také trochu výjimečný tím, že skupina letos slaví 40. výročí svojí existence, jelikož byla založena již v roce 1972.

Muzikanti hráli jak skvělé songy zahraničních skupin, především staré dobré "oldies", tak i písničky z vlastní produkce. Nemalým dílem k úspěchu koncertu přispělo také pěkné počasí, takže tentokrát mohli tanečníci v plné míře využít venkovní parket před altánem. Návštěvníci se výborně bavili, všichni tančili co mohli při rychlých skladbách a občas zvolnili při ploužáku za doprovodu rockových balad.

Akce se skvěle vydařila a tóny řízné hudby zněly až do pozdních nočních hodin.

Po skončení koncertu se chopil mikrofonu Pavel Vondra, který závěrem všechny pobavil svým typickým humorem a vtípky. Naše poděkování za velmi pěkný večer patří nejen skupině SPEKTRUM, ale zejména našim hasičům a dalším organizátorům, kteří se ujali pořádání této akce.