Koncert skupiny Maruščiny Jahody - 15. 9. 2012

Přidáno: 24. září 2012

Když se ve Spojile na plakátech objevil název Maruščiny Jahody, hned se každému vybavila pohádka O dvanácti měsíčkách a dramatický příběh malé holčičky. Nebyla to s však pozvánka na pohádku, ale na koncert hudební skupiny Maruščiny Jahody. Tak takto netradiční oslavu spojilského posvícení na sobotu 15. 9. (sice o týden dříve) nám připravil výbor pro občanské záležitosti ve spolupráci s obecním úřadem. Samozřejmě nechyběla ani posvícenská kachnička se zelím a knedlíkem. Na té si mohli návštěvníci klubovny ve sportovním areálu pochutnat již také v pátek.

I když byl tento víkend bohatý na jiné sportovní a kulturní akce u nás i v okolí, přesto si v tento sobotní chladný večer našlo cestu do naší klubovny zhruba 50 návštěvníků. Čtyřčlenná skupina hudebníků, kterou tvoří tři kytaristé a mladá bubenice, již za chvíli prohřála místní atmosféru svým bohatým repertoárem. Ten sahal jak se říká "od Bacha po Vlacha", včetně skupin Lucie, Buty, Chinaski a Olympic, ale zněly i například písně Ivana Hlase, Michala Tučného, Petra Spáleného, Vladimíra Mišíka a dalších. Prostě hudba rozličného žánru a každý si proto našel tu svoji skladbu. Zněly zde songy v muzikantsky poctivém a posluchačsky přitažlivém provedení a proto taneční parket přilákal a do konce večera již nepustil monoho účastníků, kteří si zařádili a pěkně se u toho zapotili. Moto skupiny Maruščiny Jahody je HUDBA VŠEHO DRUHU a sami k tomu říkají "toto není v našem případě prázdný reklamní slogan, ale čirá pravda postavená na základech léty nabytých zkušeností". Spojilští posluchači jejich koncertu to mohou jen potvrdit.

Jistě je také zajímavé připomenout, že tento večer se zapsal do historie také neobvyklým faktem, a to tím, že byla v celé České repubilce vyhlášena všeobecná prohibice. Tudíž náštěvníci této zábavy mohli sice zapít skvělý vepřový řízek na másle z Míšovy kuchyně pivem či vínem, ale ostatní alkohol nepřesahoval 20 %. Nikomu to však příliš nevadilo a všichni si užívali skvělou hudbu a tanec až do pozdních nočních hodin.