Hravý den na farmě Apolenka - 27. 9. 2012

Přidáno: 5. října 2012

Po úspěchu loňské akce Hravé odpoledne na farmě uspořádalo dne 27. 9.2012 občanské sdružení Apolenka ve spolupráci s dalšími nevládními organizacemi a sponzory Hravý den na farmě.

Na děti opět čekala řada soutěží, stánků s pamlsky jako trdelník, pohádka a jako omluva za zrušení akce v minulém týdnu (z důvodu špatného počasí) malý dárek – nanuk. Děti se mohly dostatečně vydovádět, ale i předvést své znalosti a dovednosti, ale největším lákadlem byla opět zvířátka, která jsou chována ve zdejším areále farmy Apolenka. Vrcholem dne bylo pokřtění nových mláďat, kterým šli za kmotry zástupci pardubické mediální a politické sféry.

Slavnostně tak svá nová jména dostala v tomto roce narozená dvě hříbata a jedno mládě jihoamerické lamy. Na akci, kterou zahájilo vystoupení dětí z mateřské školy na pardubickém sídlišti Závodu míru, nemohli chybět ani kmotři. Těmi se stali náměstek pardubické primátorky Jindřich Tauber, šéfredaktor Pardubického deníku Tomáš Dvořák a zástupce partnerů akce Daniel Vondráček.

Mláďata se představila za doprovodu svých rodičů. Dvouměsíční lamí mládě pokřtil kmotr Tomáš Dvořák jménem Pedrina, skoro půlročních hříbat se pak ujali Jindřich Tauber a Daniel Vondráček, kteří je pokřtili jmény Melodie a Sony. Celou akcí provázel Jindřich Kasal a samozřejmě nechybělo ani šampaňské, kterým byla mláďata symbolicky pokropena.