Vánoční nadílka v Apolence - 15. 12. 2012

Přidáno: 28. prosince 2012

Vánoční čas je období, kdy se radujeme z toho, že můžeme obdarovat své bližní. Naši pozornost si v tomto čase však také zaslouží i zvířátka, která nám pak přinášejí radost po celý rok.

Občanské sdružení Apolenka uspořádalo v sobotu dne 15. prosince odpoledne "Vánoční nadílku pro zvířátka", aby se děti mohly přijít opět potěšit se svými "mazlíčky" a donést jim dárek. Všechna zdejší zvířátka, ať jde o koně, kočičky, ovečky, kozy, oslíky, lamy a další, si nadílku zaslouží, protože celoročně pomáhají a pracují jako pomocníci při hiporehabilitaci, animoterapii, enviro-programech pro dětí z MŠ a ZŠ, i jako kamarádi pro maminky s dětmi na vycházkách.

A tak se pod vánočním stromečkem v areálu Apolenky ocitly balíčky s přáním, případně jmenovkou zvířátka, jejichž obsahem byla především jablíčka nebo mrkve pro ovečky a kozy; granule pro morčata, králíčky, ptáčky; ohlávky, vodítka, spojky a karabiny, pamlsky pro koně; konzervy a granule pro kočičky. Koníci se dětem odvděčili jako první a jako díky je povozili za doprovodu ošetřovatelů na svých hřbetech.

Pro dobrou náladu přišly dětem i zvířátkům zazpívat děti z dětského pěveckého sboru Zvoneček několik vánočních písniček, a na závěr akce děti společně s paní Dianou Houdovou a dalšími pracovníky Apolenky rozbalili dárečky. Velkým přínosem pro zdejší farmu byly také finanční dary na zajištění zvířátek do pokladničky veřejné sbírky.

I přes chmurné a deštivé počasí odcházeli děti s rodiči domů s hřejivým pocitem, že zvířátka se díky jejich příspěvku budou mít dobře a odvděčí se jim při příští návštěvě radostným přivítáním.