Vítání nového roku 2018 - 1. 1. 2018

Přidáno: 26. ledna 2018

Autor: AVE

Konec roku je vždy něčím zvláštní, má lehký nádech nostalgie nad uplynulým časem a zároveň člověk slaví příchod roku dalšího. Rekapitulujeme, co nám starý rok přinesl, někdy i vzal, a čím je člověk starší, tím si více uvědomuje, že jsme tu všichni jen na chvíli.

Vedení obce s obecním úřadem přichystali tradiční slavnostní vítání nového roku s doprovodným programem ve venkovních prostorách sportovního areálu. 1. ledna 2018 se již od 17:00 hodin scházeli první návštěvníci celé akce, k běžnému sortimentu restaurace byl navíc připraven výborný punč, svařené víno a neodolatelné párky v rohlíku. Dechový orchestr Pernštejnka vyhrával známé melodie, a tak všem čekání na vítání nového roku rychle ubíhalo. Kolem 18. hodiny byl areál včetně hřiště zaplněn doslova k prasknutí, lidé se postupně sjížděli i z nedalekých Pardubic, všichni chtěli vidět spojilský ohňostroj.

Pan MUDr. Karel Mencl krátce seznámil přítomné s programem a přivítal paní senátorku Miluši Horskou, která všechny pozdravila, popřála všeho dobrého do nového roku a vyzvala k účasti ve volbách prezidenta republiky a upozornila na křehkost svobody.

V dalším vstupu ocenil pan starosta Vojtěcha Ševečka, mladého velice úspěšného sportovce z naší obce, který ve svých šestnácti letech získal stříbrnou medaili na Mistrovství České republiky ve freestylovém lyžování. Protože se tento úspěšný sportovec zúčastní evropských a světových turnajů, věnovala obec mladému nadějnému sportovci lyže LINE Tom Wallisch Pro s příslušným vázáním a dárkový poukaz v hodnotě 5.000,- Kč.

Dalším velkým překvapením bylo vystoupení skvělé operní a metalové zpěvačky Ivety Aman, která za své kariéry zpívala s Ladislavem Hronem, Evou Pilarovou a založila kapelu Wishmasters. I u nás měla zpěvačka se svou krásnou barvou hlasu velký úspěch.

Následoval projev pana starosty, který upozornil na fakt, že máme to obrovské štěstí, že žijeme v naší zemi v míru a blahobytu, a požádal o vnímání přístupu ke společným věcem s větší mírou zodpovědnosti. Poukázal na nezdravé nahrazování přirozených osobních kontaktů virtuálním elektronickým životem a vyzval k uváženosti při volbě prezidenta republiky a do zastupitelstev obcí. Požádal o větší zainteresovanost v řešení obecních otázek, vyzval ke společné práci bez zbytečných šarvátek a hledání společné řeči.

Česká hymna pak zazněla v podání Ivety Aman a nad námi se rozzářil tolik očekávaný ohňostroj.

Šťastný nový rok 2018!