Dětský karneval - 18. 2. 2017

Přidáno: 1. března 2017

Autor: Božena Melounová

Stejně jako v předchozích letech je začátek února dobou, kdy se ve vývěsních vitrínách objeví plakátky s pozváním na Dětský karneval a na Karneval pro dospělé. Letos se Dětský karneval konal v sobotu 18. února. Již od 15. hodiny se z altánu sportovního areálu ozývaly veselé tóny reprodukované hudby, kterou po celé odpoledne pro děti hrál DJ Honza Kostelecký. První masky vstoupily do klubovny krátce po třetí odpolední hodině a pak jejich proud neustal celou další půlhodinu. Zhruba kolem 30 dětí v doprovodu svých rodičů a prarodičů zcela zaplnilo prostor altánu i klubovny. A to se již slova ujala pořadatelka tohoto setkání paní Hana Hartmanová, aby děti i jejich doprovod přivítala a jako první bod programu oznámila společné foto, než si děti v průběhu her a tance sundají některé součásti masky. A pak začalo skotačení, tancování, hopsání a pobíhání za balonky po parketu, kde jsme ve společné zábavě zahlédli plejádu pohádkových a filmových postav či zvířátek. Tak například kromě princezen, kovbojů, indiánek jsme zde viděli hasiče, krtka, krokodýla, dráčka, dvě mořské panny, motýlka, malého hastrmana, berušku, policajta, vojáky, baletku, spidermana, ale i malou tykev a další.

Při několika soutěžích, které zpestřily dětské veselí, předvedli malí i velcí soutěžící svůj um a šikovnost. Úspěch, ale i snaha, byla vždy náležitě odměněna sladkostmi. Starší děti již některé soutěže, jako házení hvězdiček na kolík nebo balonku do klobouku či nošení míčku na lžíci, dobře znaly z předchozích akcí, pro některé byla ale novinkou soutěž v lovení naslepo malých předmětů z hrnce plného vařené rýže. To byla ta správná zábava, když se děti mohly hrabat a patlat v lepivé hmotě a ještě si za odměnu vylovily postavičku šmouly nebo jinou drobnou hračku.

A pak přišel poslední bod programu, a to losování tomboly. Losy za symbolickou 1 korunu si rodiče pro své děti mohli koupit hned při vstupu do klubovny. Výstava cen do tomboly v rohu altánu lákala děti, aby i jejich rodiče losy koupili. Plyšové hračky, knížky, hry, skládanky a mnoho dalších pěkných cen se po napínavém losování ocitlo u nových šťastných majitelů. Dětská očka se po takovém úspěchu ještě více rozzářila. Čas ale neúprosně běžel dál a po více jak dvou hodinách bylo nutné se rozloučit a vykročit domů.

Pro pořadatele, kterými byla paní Hanka Hartmanová a Obec Spojil zastoupená paní Mirkou Čápovou, která jí vydatně při průběhu karnevalu pomáhala, byla spokojenost a radost dětí tou největší odměnou.