Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 10. 12. 2016

Přidáno: 16. prosince 2016

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

K tradicím vánočního období v naší obci patří již mnoho let také jedna sportovní událost, kterou je vánoční turnaj ve stolním tenisu. Náš Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s obcí Spojil letos uspořádal již 11. ročník. V sobotu 10. prosince kolem 14,00 hod. se sešlo k prezenci v klubovně spojilského sportovního areálu 9 hráčů v mužské kategorii, 3 hráčky v ženské kategorii a 4 děti ve dvou kategoriích. Po přivítání starostou hasičů Honzou Melounem a instruktáži o pravidlech ředitelem turnaje Honzou Volše následovalo rozlosování mužské kategorie.

Jak je zvykem, z důvodu velkého množství hraných zápasů bylo nutné přidat ještě druhý pingpongový stůl do prostoru klubovny, aby se mohlo hrát současně na dvou frontách - v tělocvičně pánové a v klubovně pak dámy a spojilská dítka. Zápasy byly hrány na 2 vítězné sety a tzv. malé skóre – tj. každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích. Ženy a děti hrály systémem každý s každým a aby si opravdu pořádně zahrály, tak ženy bojovaly na 2 zápasy a děti dokonce na 3. Herní systém v mužské kategorii byl takový, že byly rozlosovány dvě základní skupiny A a B po pěti a čtyřech hráčích, v nichž hrál každý s každým. Dále se pak utkali podle svého umístění soupeři z obou těchto skupin postupně o 7. místo, o 5. místo, malé finále o 3. místo a velké finále o 1. místo.

Po celé odpoledne a večer zde vládla příjemná sportovní atmosféra a diváci především z řad v danou chvíli odpočívajících hráčů pravidelně přecházeli mezi tělocvičnou a klubovnou, aby mohli shlédnout zápasy všech čtyř kategorií. V průběhu turnaje nebyla nouze o napínavé momenty i některé humorné chvíle, které komentovali jak sami hráči, tak občas i publikum. Mužské finálové zápasy pak byly skutečně velmi zajímavou podívanou, protože někteří hráči byli opravdu hodně vyrovnaní. Aby byli naši sportovci při namáhavých výkonech dostatečně občerstveni, byl pro ně zdarma zajištěn stálý přísun nealkoholických nápojů. Zájemci si mohli dopřát i pivko či něco dobrého na zub z klubové kuchyně.

Ve tři čtvrtě na šest večer proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů. Dospělí vítězové získali od obce Spojil poukazy na občerstvení v klubovně, všichni na medailových pozicích obdrželi od našeho hasičského sboru samozřejmě diplomy a děti navíc krásné trofejní poháry. Vítězové prvního místa mužské a ženské kategorie dostali tradičně ještě velké putovní poháry, na kterých bude zapsáno jejich jméno. Od letošního ročníku se nově putovními poháry mohou pochlubit i vítězové obou dětských kategorií. Jako sladkou odměnu dostaly děti navíc od hasičů i pudingové poháry vyrobené Hankou Hartmanovou a z její kuchyně byl i krásný zdobený dort ve tvaru dvou pingpongových pálek s míčky, jejž věnovala zlatým vítězům všech čtyř kategorií obec Spojil. Tyto cukrářské delikatesy byly vzápětí zkonzumovány účastníky turnaje, protože o dort se vítězové podělili s ostatními.

Zajímavostí letošního ročníku byla opětovná obhajoba zlata Petrem Dvořákem, po loňském hattricku dosáhl tak již čtvrtého vítězství v řadě. Rovněž v ženské kategorii se podařilo Sabině Roztočilové obhájit loňské zlato a dosáhla tak již svého třetího vítězství v řadě. Taktéž stříbrná medailistka Jana Netušilová získala toto umístění již potřetí.

Pořadí vítězů:

Mužská kategorie

  • 1. místo – Petr Dvořák
  • 2. místo – Tomáš Záleský
  • 3. místo – Jan Volše

Ženská kategorie

  • 1. místo – Sabina Roztočilová
  • 2. místo – Jana Netušilová
  • 3. místo – Radka Nedvědová

Starší dětská katergorie (od 10 do 15 let)

  • 1. místo – Vojtěch Nedvěd
  • 2. místo – Jakub Kučera

Mladší dětská kategorie (do 10 let)

  • 1. místo – Michaela Dvořáková
  • 2. místo – Ivo Nedvěd

Závěrem starosta hasičů poděkoval všem hráčům, organizátorům turnaje a sponzorům.

Všem účastníkům turnaje i divákům se letošní ročník velmi líbil a užili si při něm krásné sportovní odpoledne, na které pak navázalo velmi příjemné sousedské posezení až do pozdního večera. Nezbývá než opět vyzvat všechny naše spojilské sousedy, aby stolní tenis pilně trénovali v našem sportovním areálu i pro příští ročníky tohoto oblíbeného turnaje.