Veselé velikonoce

Zdobení Velikonočního stromu na spojilské návsi je tradiční formou připomínky jarních svátků v naší obci.

K tomuto účelu je pro Vás a Vaše děti „vrba“ na návsi již připravena a na její ozdobu můžete přispět přivázáním barevných pentlí nebo zavěšením velikonočních kraslic.

Pokud půjdete s malými dětmi, nabízíme níže inspiraci pro zpestření Vaší Velikonoční procházky.

Přejeme Vám krásné Velikonoce.

Obecní úřad Spojil

Malá Velikonoční hra, jako inspirace pro Vaši procházku s dětmi.

Příprava – pro rodiče:

Vytiskněte ze souboru v příloze a vystřihněte všechna vajíčka a slepte k sobě vždy barevnou část a část s úkolem. Tato vajíčka schovejte na návsi tajně tam, kde se mohou děti volně pohybovat. Zajíčka nahradí jeden z rodičů.

Úvod do hry – pro děti:

Byl jednou jeden zajíček a ten si domů nesl košík plný vykoledovaných vajíček. Moc se těšil, že si je doma pěkně vystaví a postupně sní. Jenže jak tak šel, najednou na něj vyštěkl zlý pes a začal ho honit. Zajíček běžel, co mu síly stačily, kličkoval a schovával se, až nakonec zlého psa setřásl. Měl radost, že mu utekl, ale pak se podíval do svého košíčku a rozplakal se. Všechna vajíčka se mu poztrácela! Neměl tam ani jediné. A to věděl, že jich na začátku měl přesně dvanáct. „Děti, pomůžete mu vajíčka znovu nalézt?

Nyní mají děti za úkol hledat ztracená vajíčka –

přesně jim řekněte, kde všude mohou být a kde už ne. Hledají všechny děti najednou a vajíčka si nechávají u sebe. Jak nachází další, hlásí, kolik jich už mají. Když se dohodnou, že jich už mají všech 12, hledání končí.

Poté je mají odevzdat zajíčkovi.

„Moc vám děkuji za nalezená vajíčka. Ale co to, ona jsou nějaká začarovaná? Takhle je nechci (a ukáže na bílou stranu), já chci pěkně barevná. Asi je odčaruje jen to, když splníte úkol, který je na vajíčku napsaný. Zkusíte vajíčka postupně odčarovat?“ Děti si postupně náhodně vybírají vajíčka od zajíčka a před zraky ostatních ihned plní daný úkol. Zajíček si ta odčarovaná vajíčka obrací barevnou stranou nahoru, a když jich je všech 12, tak povídá: A to už je na vás, milí rodiče, ………..

Příjemnou zábavu při velikonoční procházce!

Ke stažení