Tříkrálová sbírka

Vážení spoluobčané, při Tříkrálové sbírce, které proběhla v obci Spojil v neděli 6.1.2019 v odpoledních hodinách, bylo vybráno úctyhodných 23.331,- koruna. Všem dárcům a koledníkům srdečně děkujeme.

Výsledky sbírky

Co je Tříkrálová sbírka?

Tříkrálová sbírka je dobročinná akce, kterou každoročně pořádá Charita Česká republika. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček pak organizují jednotlivé místní Charity ve spolupráci s farnostmi, školami či různými mládežnickými organizacemi.

Úspěch celé sbírky závisí na aktivitě tisíců lidí ve všech koutech republiky, často i v obcích o několika desítkách obyvatel. Tříkrálová sbírka je tak největší dobrovolnickou akcí u nás, Oblastní charita Pardubice se do ní v lednu 2019 zapojí již podevatenácté.

V průběhu sbírky procházejí skupinky tří králů (dobrovolníci – koledníci) městy a obcemi (domácnostmi, úřady, školami apod.) s přáním štěstí, zdraví a pokoje a s prosbou o příspěvek do pokladničky. Vedoucí skupinek jsou vybaveni průkazkou a pokladničkou s charitním logem, opatřenou pečetí a podpisem pracovníka MÚ/OÚ úřadu.

Prostředky z Tříkrálové sbírky jsou tradičně určeny na pomoc lidem nemocným, se zdravotním postižením, seniorům, rodičům s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným.